6.-8.5. - Údolí skal

02.05.2017 09:43

Údolí skal je místem, kam se opět vydáme na víkendovou výpravu. Bereme stany, takže se nebudeme všichni "tísnit" ve srubu. Pro ty, co nevědí nic o místě, kam jedeme, tak ve fotogalerii se lze podívat na mnohé výpravy, které se zde uskutečnily (např. č. 900, 883, 855 atd.). Ve srubu je elektřina, kamna, WC apod., ale znáte to ... 

Tam a zpět:

Sraz pro "ševce" na zastávce MHD SÚII v sobotu v 8:10 hod., odjezd bus č. 13 do Tá v 8:24 hod. (možnost přistoupit cestou nebo sraz na vlakovém nádraží v Táboře v 8:45 hod.). Návrat do Tábora vlakem v pondělí v 16:31 hod. (poté MHD do SÚ příjezd 16:54 hod.). 

Pěšky tam jdeme cca 4 km až na místo. Zpátky tentokrát půjdeme cca 6 km pěšky do Lovětína na úzkokolejku. Z důvodu přesunů a přestupování musí mít všichni své věci sbaleny do kletru, aby to v pohodě zvládli. Mladší budou moci na přesun kletrů při cestě zpět využít auto.

Spaní: 

Noci jsou ještě poměrně chladné, takže vedle spacáku a krimatky (spí se na podleze nebo na zemi) se hodí teplejší oblečení na spaní, kdo má, tak i celtu. Spát se bude ve stanech či ve srubu, odvážlivci mohou zkusit spát i pod širákem či ve skalách pod převisem. 
Jídlo:
Jídlo si zabezpečuje sám, sobotní a nedělní večeře bude společná (k jedné z nich mít chléb jako přílohu). V místě lze využít rychlovarnou konvici, plotýnkový vařič, venkovní oheň. V neděli vyrazíme do okolí, takže nějaký "cestovní" oběd z domova. S ohledem na pondělní přesun na vlak doporučuji vydatnou snídani a opět "cestovní" oběd. 
Pití: 
Společně se vaří čaj. S ohledem na program doporučuji láhev s pitím a k tomu nějaký vitacit, tang a pod. prášek do pití.
Oblečení a obuv:
Dostatečné oblečení, tzv. cibule. Nikoli tedy jednu tlustou bundu, ale lehkou bundu a k tomu několik triček či mikin, které lze dle potřeby odkládat. Kalhoty pevnější, ne tak nasákavé. Rovněž obuv pevnější, kotníkovou, noviny na případné sušení bot. 

Co dál sebou: Jídelní misku (ešus), lžíci, hrnek, stezky (starší), uzlovačky, psací potřeby, hygienické potřeby, baterku, jízdenky/průkazku na MHD (ti, co jí nemají, tak nějaký jiný průkaz - kvůli slevě na vlak), 120,- Kč.